19:00

Genarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Genarps IF

Startelvan: Mikael – Christian, Gustav, Martin N, Danne – Fredrik, Henke, Johan A, Maksym – Joel J, Hkmat

Avbytare var Majed som kom in efter 26 min som anfallare och spelade där tills han blev utbytt igen med kvarten kvar av matchen, Olle som kom in i den 55:e min som höger yttermittfältare för att mot slutet gå över som vänster yttermittfältare, Arshad som spelade sista halvtimmen som innermittfältare, Martin S som spelade sista halvtimmen som anfallare, Alfons som spelade sista 25 som högerback och Ameer som spelade sista kvarten som höger yttermittfältare.

Vi var de som hade den första (de första kanske man ska säga) när Hkmat först dribblat sig ner mot kortlinjen/målet innan han passade snett inåt bakåt till Joel vars skott målvakten dock räddade. På returen fick Henke på ett giftigt långskott där målvakten (som var mycket bra) på nytt lyckades rädda. Detta hände efter ganska precis 10 min spel.

I den 16:e min var det istället Genarp som tog ledningen efter ett mycket vackert anfall som avslutades med nick i mål från nära håll. Vi missade sedan ett bra kvitteringsläge i den 24:e min innan det var dags för ett än bättre sådan i den 32:a min. Majed hade på ett för honom karakteristiskt sätt slitit sig förbi ett par motståndare innan han blev fälld när han drog sig inåt för att att försöka avsluta. Straffen var solklar men tyvärr missades den (målvakten räddade). I den 42:a min hade Henke ett tungt långskott som såg ut att kunna gå precis under ribban men där den relativt kortväxte målvakten med yttersta fingerspetsarna lyckades tippa den till hörna.

Första halvlek som speciellt med tanke på värmen fördes i ett bra tempo gick således chansmässigt helt i vår favör. Genarp hade inga riktiga chanser utöver målet. Vi hade nog också ett visst spelövertag under andra halvan.

Andra halvlek började lite olyckligt för oss när Genarp redan efter 4 min ökade på sin ledning på ännu ett nickmål, denna gång efter hörna. Då hade Genarp också mindre än minuten tidigare haft ett friläge där Mikael dock reflexräddade till hörna (ev. den som ledde till målet men kan också ha varit en dubbelhörna). Inte långt därefter hade vi ett läge där fri spelare från bara några meters håll tyvärr inte fick riktig kontroll på bollen utan skottet nästan gick över det höga staketet.

I den 65:e min fick vi till en synnerligen välmotiverad reducering. Johan A spelade Maksym på vänsterkanten som tog några steg inåt i banan innan han från långt håll måttade in bollen över målvakten och ner i hans bortre kryss. Ett synnerligen vackert mål även om Maksym själv ville tona ner prestationen efteråt.

I den 71:a min fick en av deras snabba anfallare så nära fatt en djupledspassning men Mikael i målet reagerade snabbt och hann precis före till bollen. I den 80:e min trodde de flesta att vi kvitterat sedan Hkmat dribblat sig ner till kortlinjen och slagit in en boll som Ameer säkert lade in i målet men efter en stund dömdes målet bort p.g.a. att bollen varit ute innan Hkmat slog in passningen (lite svårt att se för domarna eftersom planen p.g.a. glömska att meddela Fritidsförvaltningen att vi skulle spela match på vår träningstid ej blivit kritad och vi istället försåg den med koner längs sidorna för att markera alla linjer).

I den 85:e min hade Arshad ett tungt volleyskott på en retur som dock inte heller det resulterade i någon kvittering utan resultatet 1-2 stod sig tiden ut.

Tempot blev något lägre i 2:a halvlek men var ändå hyfsat. Spelmässigt var det ganska jämnt.

Totalt sett ett bra genrep mot ett div 5-lag från vår sida inför seriepremiären på lördag i en match med många hårda närkamper som dock aldrig gick över gränsen.

Statistik: Hörnor: 8-7 Avslut på mål: 9-3 Avslut utanför: 8-5